Exkluzív, nagy szigettúra – Tenerife kirándulás

Magyar szigetkörút

Exkluzív szigettúra magyar nyelvű idegenvezetéssel, belépőkkel, kóstolókkal, ebéddel, italokkal.

AZ EGYETLEN HIVATALOS SZIGETKÖRÚT MAGYARUL

Az exkluzív szigetkörút folyamán megismerkedhetnek Tenerife déli, észak-nyugati és középső részével.

A kirándulás folyamán átfogó képet kapnak Tenerife és a Kanári szigetcsoport történelméről, megismerkednek a helyi tradíciókkal, valamint Tenerife változatos növény és állatvilágával.

Tenerife magyar kirándulás Los Gigantes
Playa de las Americasból indulva első megállónk a Tenerife Pearl gyöngyház, ahol megismerkedünk a különböző édesvízi és sósvízi gyöngyökkel.

Ezután indulunk tovább Los Gigantes óriás bazaltszikláihoz. A kilátóból gyönyörű panoráma nyílik a sziklafalra, és a hangulatos Los Gigantes-i jacht-kikötőre.

Los Gigantes után az Erjos hegység felé vesszük utunkat, 1200m tengerszint feletti magasságban egy időjárás választó hegyvonulat tetején, El Tanque-ben fogunk megállni egy kis pihenőre, ahol megkóstolhatják a helyi kávét (baraquito) és egy jellegzetes, forró alkoholos italt, ami kanári-szigeteki pálmaméz-rumból készül. Aki szeretne, fakultatívan tevegelhet.

Ezután megismerkedhetnek a szerencsétlen sorsú kisváros, Garachico, történetével és panorámikus látképével. A várost az 1706. május 5-ei vulkánkitörés szinte teljesen elpusztította.

Tenerife magyar kirándulás Garachico mirador

Utunkat folytatva Icod de los Vinos lesz a következő megálló, ahol megtekinthetik az ezeréves sárkányfát a Drago Millenario-t és megcsodálhatják a Lorenzo Cáceres téren található San Marcos templomot, amely a 16. században épül kanári-gyarmati stílusban és ahol egy gyönyörű ezüstoltár is található. A város a borairól is híres, így megízlelhetik a helyi borokat, likőröket, valamint a finom sajtokat egy borkóstoló keretében.

Utunkat tovább folytatva a nagyon ízletes és bőséges ebédet, a sziget északi részének legszebb városában, Puerto de la Cruzban egy tipikus kanári ízeket kínáló étteremben fogyasztjuk el, egy kanári népzenei csoport élő előadását hallgatva.

Ebéd után a sziget leglenyűgözőbb helye, Spanyolország leglátogatottabb nemzeti parkja, az UNESCO világörökség része, a Las Cañadas del Teide nemzeti park következik.

Körbejárjuk Spanyolország legmagasabb hegyét a 3.718 méter magas, többkamrájú alvó rétegvulkánt, a Teidét. Megcsodáljuk az Ucanca síkságon található Roques de García sziklakompozíciót, a Roque Cinchado, La Catedral és La Cascada formációkat.

Tenerife magyar kirándulás Teide
A nap végén a déli lejtőn, a kanári fenyőerdőrétegen és Vilaflor városán keresztül ereszkedünk le Las Americasba. Az út során gyönyörű kilátás nyílik La Gomera és La Palma szigetére, és a táj változatosságában gyönyörködhetünk.

Dzsekit, pulóvert még nyáron is hozzanak magukkal, a sziget északi részén, valamint 1000 méteren és azt meghaladó magasságokon az időjárás kiszámíthatatlanabb, mint a szinte mindig napos déli tájakon.

Kényelmes cipő, öltözék viselete ajánlott.

  • Minden vasárnap
  • Indulás: 8.30 és 9 óra között
  • Érkezés: 18 óra körül

Ára: 68€ (felnőtt) / 40€ (2-12 éves gyermek)