Golf

Tenerifén minden rendelkezésünkre áll ennek az elegáns sportnak az élvezetéhez. Tenerife a golf szigete. Az egész évben kellemesen enyhe éghajlat télen-nyáron jó háttérfeltételt biztosít. Északon és délen összesen nyolc pálya között lehet választani. Az ajánlat még bővül, ha hozzáadjuk a közeli La Gomera szigetén lévő Tecina Golf pályát, amelyet Tenerife déli részéről félórás komp úttal lehet elérni.

A sziget pályái nemzetközi szintű versenyeknek adnak otthont, mint a Tenerife Ladies Open és a Canarias Open de España.

Északon két pálya van. Buenavista Golf, Severiano Ballesteros műve Buenavista del Norte körzetben (Isla Baja). Tacorontéban a  Real Club de Golf de Tenerife egy elegáns privát klub angolos légkörrel.

Délen található a többi pálya: a Golf del Sur és az Amarilla Golf San Miguel de Abonában. Az első gyönyörű rálátással a Teidére, a második a vízparton, ahol a labdák a hullámokba vesznek.

Golf Las Américas, Aronában egy különleges, amfiteátrumra emlékeztető pálya, amely tengerre és La Gomera szigetére néz. Szintén Aronában a kilenclyukú Los Palos golfközpont ideális kezdőknek vagy rövid lejáratú játékhoz. A déli pályákhoz még két létesítmény csatlakozik: a Golf Costa Adeje, mely őrzi az egykori teraszos földművelés rajzát és Abama, melyre a luxus és exkluzivitás jellemző. A szigeten van egy első osztályú szálloda-és apartman hálózat a golfozók szolgálatára. Egy megjegyzés: nyári hónapokban olcsóbbak a green fee-k.