A három királyok felvonulása

Közelednek az ünnepek a Kanári-szigeteken is és a jelenlegi 27 fok melegben sütkérezve a strandon már kijelenthető, hogy idén sem lesz fehér Karácsony. Ettől függetlenül már mindenki buzgón készülődik, az utcákon a pálmafák fényfüzérekben pompáznak és szinte minden körforgalomban megjelentek a rénszarvasok.

Bár a Karácsony itt is a legnagyobb családi ünnep, nem ilyenkor szokták megajándékozni egymást, ugyanis az ajándékokat a három királyok, Gáspár, Menyhért és Boldizsár, avagy spanyolul Melchor, Gaspar, Baltasar hozzák minden évben január 6-án.

Azért, hogy a gyerekek már hajnalban megtalálhassák az ajándékokat, az ünnep előestéjén a három király megkapja a város kulcsait és teveháton, ajándékokkal megrakodva, cukorkát szórva a tömegbe, egy színes karnevál keretében vonul végig a városon.

cabalgata_tenerife_2015-teve

Kedves szokás, hogy a felvonulás alatt a gyerekek odamehetnek a királyokhoz és átadhatják nekik a kívánságaikat tartalmazó listát. Külön érdekesség, hogy a januári iskolakezdés mindig két – három nappal az ünnep utánra esik, hogy legyen idő kiélvezni az új játékokat. A felnőttek pedig azért is várják a három királyokat, mert az ünnep másnapján megkezdődik a nagy januári árleszállítás…

Annak, aki szeretne egy kis pótkarácsonyt tartani vagy nem ér rá eljönni márciusban a Karneválra, a ViaSale Travel Utazási Irodával még van lehetősége időben érkezni a három királyok felvonulására.