Gran Canaria

Gran Canaria a Kanári-szigetek harmadik legnagyobb szigete és a második legnépszerűbb turistacélpontja. Míg Tenerifét „az örök tavasz szigetének” becézik, Gran Canariát „minikontinensként” szokták emlegetni sokszínű tájegységei és az egy időben különböző időjárásokat produkáló mikroklímái miatt, melyeknek köszönhetően a száraz, meleg, szinte sivatagi éghajlattól a hűvös és nedves hegyvidéki levegőig minden megtalálható rajta.
A sziget tökéletes hely a felüdülésre és a kikapcsolódásra. Remek, aranysárgaszínű homokos tengerpartok, európai színvonalú hotelek és infrastruktúra, egyebek mellett világhíres golfpályák, túraútvonalak, szórakoztató programok, valamint rengeteg látnivaló várja az idelátogatókat.


Las Palmas de Gran Canaria

GranCanaria_lascanteras_44A sziget fővárosa messze a legnépesebb település a szigetvilágban, jelenleg a kilencedik legnagyobb spanyol város, igazából a Kanári-szigetek titkos fővárosa. Pezsgő kulturális élet és kereskedelem jellemzi, a modern városrészekben hatalmas bevásárlóközpontok, míg a két óvárosi kerületben a spanyol hódítás korából származó pazar épületek találhatóak. A kereskedelem motorja Puerto de la Luz, a harmadik legnagyobb spanyol tengeri kikötő. Las Palmas de Gran Canaria mégis a strandjáról híres leginkább, itt található a világ második leghosszabb városi „playa”-ja, a Las Canteras. A Siracusa Egyetem (New York, USA) megállapítása alapján Las Palmas a „legjobb klímájú város” a világon.


Maspalomas

A sziget legnagyobb és egyben Spanyolország egyik legfontosabb turistaközpontja, mely egy 6 kilométer hosszú, egybefüggő, vándorló homokdűnékkel tarkított strand mentén terül el. 1961-ben hirdették meg, mint üdülőhelyet és néhány év leforgása alatt a helyi halászfalucskából kinőtt egy minden igényt kielégítő nyaralóváros. Az egész évben uralkodó meleg időjárásnak köszönhetően a nyaraló szezonnak sosem szakad vége és minden annak van alárendelve, hogy az idelátogatók mindegyike megtalálja a saját igényeinek megfelelő üdülést és programot.


Mogán

Szintén üdülővároska, turistaközpontja a Puerto Mogán kerület, melyet a csatornái miatt a „kanári Velencének” hívnak. Megmaradt a hely halászhangulata, szűk, egész évben virágba borult kis utcácskák kanyarognak a csatornák között és remek éttermekben szolgálják fel a friss fogást.


Parque Rural del Nublo

Ez a nemzeti park Gran Canaria földrajzi közepén fekszik, és számos természetvédelmi övezetet foglal magába, ahol az ott élő védett növény- és állatfajok közül sok csak itt található meg egyedülállóan a világon. A kilátóhelyekről meredek hegyoldalak közé zárt völgyek és sziklacsúcsok láthatóak, de mindig van lehetőség fogyasztani valami helyi étel- vagy italkülönlegességet a kilátást élvezve.