Matt Damon Tenerife-n forgatott

bourne-tenerife

Tenerifén forgatták a Bourne 5. részét szeptember 7 és 26 között. A szuperprodukció – melyet Paul Greengrass rendez – főszereplője ismét a világhírű Matt Damon.

A forgatás alaposan felpezsdítette a főváros, Santa Cruz de Tenerife életét.

Mindez a számokban is visszaköszön: a stáb 14.000 vendégéjszakát töltött és megközelítőleg egy millió euró bevételt költött csak a szállást és a reggelit számolva. Természetesen jelentősen fellendült a környékbeli bárok és éttermek forgalma is, akiknek egyébként nem várt növekedést jelentett az érdeklődők tömege, akik szívesen időztek a forgatási helyszínek körül.

SantaCruzdeTenerife-Bourne

Carlos Alonso, a tenerifei kormány elnöke hangsúlyozta, hogy helyi adózási rendszer, melyet ez a produkció élvezett először, de már vannak más komoly érdeklődők is, komoly versenyelőnyt jelent és ez nemcsak a kereskedelmi forgalomban, hanem a foglalkoztatottságban is érezteti jótékony hatását. José Manuel Bermúdez, Santa Cruz polgármestere pedig arról beszélt, hogy ez a forgatás milyen pozitív hatást gyakorolt a városra, eltöltve az embereket optimizmussal.

Tenerife-Bourne-Matt-Damon
Külön érdekesség, hogy Matt Damon egy fotót tett közzé a Twitteren, melyen a CD Tenerife, a helyi futballcsapat mezét viseli. A képet az első 24 órában 22.000-en retweetelték.

Matt-Damon-CD-Tenerife

Aki szeretné megismerni a forgatási helyszíneket, bejárni a filmben szereplő utcákat, megízlelni a hely hangulatát, annak jó hír, hogy a ViaSale Travel félnapos északi kirándulásán mindezt megteheti.