Exkluzív, nagy szigettúra La Gomerán

La Gomera magyarul

Exkluzív szigettúra magyar nyelvű idegenvezetéssel, belépőkkel kóstolókkal, ebéddel, italokkal La Gomera-ra.

La Gomera szigetének megtekintése a hab a tortán! Koronázza meg nyaralását Kolombusz szigetének megismeréséve!

La Gomera 7-szer kisebb Tenerifénél, természeti kincsei viszont lenyűgözőek.

A szigeten sok fotószünetet tartunk , hogy megörökíthessék a dús zöld növényekkel borított vulkáni hegyoldalakat, az erózió által megformázott, cukorsüveghez hasonlító vulkánkürtöket, (Roque de Agando, Ojilla Zarzita). Majd bemegyünk az UNESCO által 1986-ban a világörökség részének nyilvánított Garajonay Nemzeti Parkba is, amely a világ legnagyobb babér- és hangaerdője. A parkban a Laguna Grande tisztáson lehet megismerkedni a több mint húszféle babértípusú fa-, és bokorfélével. Ugyanitt a gyerekeknek játszótér is van.

Az ebéd Las Rosas panorámás éttermében lesz, ahol egy rövid bemutató keretében megismerjük a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, a világon legmesszebbre elhallatszódó kommunikációs eszközt, az “el silbo” füttynyelvet.

Hazafelé Agulon át Hermiguába vezet az út, ahol megtekintünk egy igazi banánültetvényt, amelyen papaya- és mangófák is vannak. Itt nyílik lehetőség jellegzetes ajándéktárgyak vásárlására is.

A hajó visszaindulása előtt San Sebastiánban, a sziget fővárosában lesz egy kis szabadidő, ahol megtekinthetik a Kanári-szigetek legrégebbi építményét, az Őrgróf-tornyot, a csodaszép Asunción (Mennybemenetel) templomot a fő utcán, és Kolumbusz kútját a volt Vámház belső udvarán, a Fő téren, amelyből Kolumbusz 1492-ben vizet merített, és ezt magával vitte Amerikába is, ezzel keresztelte meg a új világot.

A túra ára tartalmazza a légkondicionált buszt, a magyar nyelvű idegenvezetőt, a kompjegy árát oda-vissza, valamint a háromfogásos ebédet itallal és kávéval együtt.

Dzsekit, pulóvert még nyáron is érdemes hozni, a hajón, valamint a nemzeti parkban hűvös lehet, ide is kényelmes cipő és öltözék viselése ajánlott.